2009. március 4., szerda

Hasznos információ

A blogot azzal a céllal hoztam létre, hogy itt mindig aktuális információ legyen a szabad manócsomagokról. Így a leendő felhasználóknak könnyebb legyen informálódni.

Manócsomag

A ruhacsomagot anno (2004 :) ) azért raktam össze a fiaim ruháiból, hogy ismerős ikreseknek ne kelljen 44-50es ruhákat venniük a megszületett babáknak. Mivel ezek a ruhák nincsenek sokáig használatban, ezért nem is használódnak el, jó minőségben adhatóak tovább.

Ha egy vagy két (esetlet több) baba idő előtt születik, akkor a ruhakérdés - ahogy én látom - kardinális. Nem egyszerű ilyen pici ruhákat beszerezni ill. a mami sokszor kórházban van, tehát a család többi tagjára hárul a feladat. Előre koraszüléssel jó esetben pedig nem számol az ember.

A csomagok tartalma
Minden esetben van benne 10db body /fő, és 10db rugdalózó /fő. Ezen felül csomagonként változóan hálózsák, sapka, kiskabát. Ez a ruhamennyiség egy átlagos - nem bukós - baba esetén, hetenkénti mosást tesz lehetővé.

Egy csomag átlagosan 1.5-2 hónapig van használatban, így könnyű kiszámolni a táblázat alapján, hogy mikor fog felszabadulni.

Anno egy szettel indultunk, 4.5 év alatt sikerült 3 ikres és 2 db egybabás ruhacsomagot összerakni, és átléptük az 50. felhasználót is. (Ez persze jó is meg nem is, hiszen jó lenne, ha nem lennének koraszülött babák, de az szívmelengető, hogy ennyi baba szüleinek nem kellett legalább ezzel a problémával foglalkoznia, kicsit sikerült az életüket megkönnyíteni).

Nincsenek megjegyzések: